Masser af tid til at tilmelde sig det årlige nytår i Madrid

Hvert år den 31. december afholder Madrid det stigende populære løb, som indvarsler det nye år.

Hvert år den 31. december afholder Madrid det stigende populære løb, som indvarsler det nye år. I 2012 tog 33,054 mennesker ud i byens gader for at sende året af sted og deltage i dette 10 km løb, der smukt kombinerer et meget højt niveau af sportslig passion og massedeltagelse. Sport og fest forenes i én begivenhed, der kombinerer kostumer og kunstig sne med en atletisk drivkraft for selvforbedring.

San Silvestre Vallecana består af to konkurrencer. Deltagere i sjovløbet skal kun være fyldt 16 år. Mænd, der går til det professionelle løb, skal bevise, at de har løbet et 10 km løb i løbet af det seneste år, eller den tidligere udgave af San Silvestre, på under 38 minutter, mens kvinder har 45 minutter.

I San Silvestre Vallecana 2010 starter Jessica Augusto, sjovløbet, som i år fejrer sin 36. udgave, kl. 5 og er organiseret efter tider, hvilket gør det hurtigere og mere afslappet, da det giver deltagerne mulighed for at løbe i deres eget tempo . Både professionelle og amatører kan attestere deres bedste tid og tilmelde sig den tilsvarende kategori. Der er ni slots (<30', <38', <42', <45', <48', <50', <52', <55' og +60'), hver med et armbånd i forskellig farve. Den internationale konkurrence, (som er på sin 60. udgave og i 49 blev vundet af de etiopiske løbere Tariku Bekele og Gelete Burka), starter klokken 2012. Dette løb sætter fokus på stjerneløbere, der deltager, såsom Carlos Lopes, Ondoro Osoro, Paul Bitok, Martin Fiz, John Brown, Chema Martinez, Benita Johnson og Tadesse Tola. En fornøjelig rute Løbet afgår fra byens finansielle centrum: Calle Concha Espina (ved siden af ​​Paseo de la Castellana. Metrostation: Santiago Bernabeu) og passerer forbi turiststeder som Puerta de Alcala, Cibeles og Art Walk. Atleter vil løbe fra den ene fodboldbane til den anden, da Nuevo Vallecas-stadionet, som er hjemsted for Rayo Vallecano-fodboldholdet, er den officielle mållinje for det professionelle løb (amatører når til grunden uden for stadion). Banen er ikke for krævende, da 8 af dens 00 kilometer er let ned ad bakke, med lejlighedsvise stykker op ad bakke. Deltagerne skal dog samle alle kræfter til den sidste strækning, der går op ad bakke, især mellem km. 8 og 10.